+46 (0) 10-48 25 100 info@haggblomab.se
Häggblom får agentur för Expander-tappar – och nytt kontor

Häggblom får agentur för Expander-tappar – och nytt kontor

15.04.2016

Ab A. Häggblom Oy och Expander System Sweden har ingått ett avtal, där Häggblom i Finland får återförsäljningen av de inom schaktnings- och skogsmaskinsbranschen uppskattade Expander-tapparna.

 

– Expander-tappar har länge varit en uppskattad lösning vid reparation av glappa tappfogar i olika användningsobjekt. Vi är nöjda över att vi fått agenturen för marknadsledarens bästa produkter och att vi därigenom kan betjäna våra kunder med ett ännu bredare utbud, säger Häggbloms vd Jukka Karhula.

 

Nytt kontor I Juvamalmen i Esbo

Samtidigt som det nya samarbetet inleds satsar Häggblom på att utveckla betjäningen för kunderna i södra Finland.

– Vårt huvudkontor finns i Karleby, men i april öppnar vi ett eget kontor i Juvamalmen i Esbo. Efter det får kunderna från Häggbloms lager i Juvamalmen direkt de vanligaste slitdelarna för larvbandssystem och skopor samt ett omfattande urval av reservdelar för Volvos och Caterpillars schaktmaskiner. Dessutom har vi en fältsäljare i östra Finland. På så sätt kan vi garantera våra kunder en snabb och personlig betjäning. I besvärliga situationer kan vår säljare komma på plats och undersöka hur kunden bäst får sitt problem löst, säger Karhula.

 

Expander – säker och pålitlig

Expander-tappar är välkända inom schaktnings- och skogsmaskinsbranschen. Tapparna har tillverkats sedan 1950-talet och därmed finns tiotals år av erfarenhet av och en stark tilltro på att produkten fungerar.

Ett typiskt problem då schaktnings- och skogsmaskiner blir äldre är att tappfogarna blir glappa. Det traditionella sättet att reparera är arbetsdrygt och dyrt, fästöronen måste antingen bytas eller det glappa hålet fyllas och borras upp. Expander-tappar sparar tid och pengar. Den gamla och trötta tappen ersätts med en Expander-tapp, vars unika konstruktion löser problemet permanent med 10 års garanti. Expander-tappen placeras direkt i det ursprungliga hålet. Tappens konhylsa expanderar och fyller det glappa hållet perfekt.

– Varje Expander-tapp görs med millimeternoggrannhet för kundens maskin. På fabriken finns redan exakta mått för över 50 000 tappar. Om man bland de färdiga ritningarna inte hittar en sådan tappmodell som behövs för kundens maskin, tas de nödvändiga måtten från maskinen. Expander är känd för sin snabba service. Den nya tappen sänds till kunden ofta redan på beställningsdagen eller senast inom ett par dagar, berättar Karhula och understryker att Expander-tapparna är bekanta för de anställda på Häggblom.

– De känns trevligt att få agenturen för en produkt som vi själva också använt och som vi litar på.

 

Mer information

Jukka Karhula

verkställande direktör

+358 (0) 207 658 201

jukka.karhula@haggblom.fi

www.haggblom.fi

 

Ab A. Häggblom Oy är ett 1954 grundat företag från Karleby. Under drygt sex decennier har företaget vuxit till en känd, internationell aktör inom verkstadsbranschen. I dag är Häggblom en av de mest betydande tillverkarna av larvbandssystem och skopor av olika storlek i norra Europa. Marknadsledarskapet i Finland som leverantör av reserv- och slitdelar för schaktningsmaskiner påskyndade vår etablering på andra sidan av Bottenviken. Häggblom Sverige som verkat sedan ingången av 2015 är en snabbt växande aktör i Sverige.