+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
Wasa Dredging

Wasa Dredging

Wasa Dredging - Häggblomin palvelutarinat

Vedenalainen kaivuu vaatii erityiset välineet

Ruoppaus- ja vesirakentamisyhtiö Wasa Dredging on luottanut Häggblomiin yhteistyökumppanina jo 2000-luvun alusta asti. Alkujaan yhteistyöhön lähdettiin muilta kuultujen hyvien kokemusten sekä Häggblomin läheisen sijainnin vuoksi.

– Luotettavuus, hyvä laatu, innovatiivisuus ja kehittäminen. Niistä olemme saaneet olla erityisen kiitollisia, kiittelee Wasa Dredging Oy:n toimitusjohtaja Kristian Backlund.

Vuonna 1985 perustetun Wasa Dredging Oy:n erityisosaamista on vedenalainen louhinta. Yhtiö syventää satamia ja laivaväyliä ruoppaamalla järeällä kalustolla, jonka on itse rakennuttanut. Häggblom toimittaa Wasa Dredgingille ruoppaamiseen tarvittavia kauhoja ja kulutusosia. Myös silloin, kun kalusto tarvitsee huoltoa tai korjausta, käännytään Häggblomin puoleen.

– Kauhoja viedään Häggblomille usein korjattavaksi. Yhdessä korjataan myös vanhoja vikoja, jos joitain sellaisia löytyy, Backlund kertoo.

Vedenalaista ruoppaamista varten Wasa Dredging tarvitsee aivan omanlaisiaan kauhoja.

– Ruopatessa tarvitaan erilaisia kauhoja kuin esimerkiksi louhoksissa. Vedenalainen rakentaminen on siinä mielessä erikoista touhua, että maaperä on todella kovaa. Silloin kauha on vaikea saada uppoamaan maahan, Backlund kertoo.

– Ruoppaamista varten kauhoista täytyy tehdä huomattavasti normaalia kapeampia. Yhdessä Häggblomin kanssa Wasa Dredging kehittää erilaisia ratkaisuja, jotta kauhat saataisiin uppoamaan maahan paremmin. Asiakkaan toiveet ja erityistarpeet on otettu Häggblomilla hyvin huomioon.