+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
Ab Tallqvist Oy

Ab Tallqvist Oy

Bror Dahlbacka - Häggblomin palvelutarinat

Pitkä yhteistyö Häggblomin kanssa on tuonut sujuvuutta toimintaan

Häggblomin toimitusvarmuus, toimitusten sujuvuus ja asiakkaan tarpeiden toteuttaminen ovat tärkeitä syitä vuosikymmenten mittaiselle yhteistyölle Tallqvistille – hyvän “naapuruuden” lisäksi.

Häggblom sai alkunsa jo 50-luvulla ja Tallqvist starttaili seuraavalla vuosikymmenellä. Samoihin aikoihin Kokkolassa pitkän linjan yritystarinaa rakentamaan lähteneet yritykset alkoivat pian toimia yhdessä.

Tallqvistin korjaamopäällikkö ja kalustovastaava Rainer Smeds on ollut mukana Tallqvistin ja Häggblomin tiiviissä yhteistyössä jo 80-luvulta saakka. Hänellekin on ehtinyt tulla monta Häggblomin työntekijää hyvin tutuksi, kun yhteistyötä on tehty viikoittain.

– Yhteistyö on ollut niin tiivistä ja saumatonta, että sitä on jopa hieman vaikeaa eriyttää, Smeds sanoo.

Yhteistyö on ollut molemmin puolista, sillä Tallqvist on ollut puolestaan mukana tekemässä laajennuksia ja uusia halleja Häggblomille Kokkolassa.

– Aina on päästy hyvin yhteisymmärrykseen ja aina kaikki on hoidettu, mistä on sovittu. Häggblomin luotettavuus ja toimitusvarmuus ovat olleet meille tärkeitä. Ja onhan se ollut kätevää, kun on tarvittu varaosia, ei ole tarvinnut lähteä kaukaa hakemaan, eikä kaikkea ole kannattanut varastoida meillä, kun naapurista löytyy.

Yhteistyöhön on kuulunut myös yhdessä kehittäminen.

– Olemme jakaneet paljon yritysten toiminnan kautta tulleista kokemuksista saatua tietoa ja osaamista. Palautteen kautta molemmat ovat kehittyneet.

Esimerkiksi Smeds sanoo vaikkapa kauhat.

– Jokaisella kauhan käyttäjällä on oma näkemyksensä siitä, millainen kauhan pitäisi olla. Valmistajan täytyy löytää niiden välillä kultainen keskitie. Meillekin on Häggblomilla muokattu kauhoja valmiista piirroksista asiakkaan tarpeisiin sopivammaksi.

Vuodesta 1965 toiminut Ab Tallqvist Oy on infraa, rakennuspalveluita, kaivostöitä ja kuljetuksia tekevä perheyritys, joka toimii koko Suomen alueella. Tällä hetkellä Tallqvistilla ovat työt käynnissä Terrafamen kaivoksella. Olhavassa jatketaan tiehanketta syksyyn saakka. Kokkolassa jatketaan syväväylää aliurakoitsijoina. Näilläkin työmailla Häggblom on tärkeässä roolissa kaluston osalta.

– Viime vuoden aikana meille tarvittiin aika monta isoa kaivoskaivinkoneen kauhaa Häggblomilta. Myös kauhojen huolto on tehty Häggblomin Kalajoen konepajalla.

Pikaliittimet ja Tallqvistin tarpeisiin tehdyt kauhat ovat paljon käytettyjä Häggblomin tuotteita. Lisäksi Häggblomilta hankitaan hyviä varaosia ja telaston osia. Häggblom tekee Tallqvistille myös korjauksia sekä polttoleikkaus- ja särmäyspalveluita.

– On ollut hieno seurata Häggblomin menestystä. Se tuo työtä tällä alueelle muillekin, Smeds kiittelee hyvää yhteistyökumppania.