+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
Lehdistötiedote

Lehdistötiedote

15.02.2022

Julkaisuvapaa 15.2.2022

HÄGGBLOM MYY TELAKETJUSOVELLUSLIIKETOIMINNAN SEKÄ MAANRAKENNUSKONEIDEN VARA- JA KULUTUSOSA - LIIKETOIMINTAYKSIKÖN

Suomessa ja Ruotsissa toimiva, Kokkolassa kotipaikkaa pitävä, Häggblom konserni myy maanrakennuskoneiden vara- ja kulutusosa - liiketoimintayksiköt ja keskittyy jatkossa entistä vahvemmin kaivosalan tuotteisiin ja palveluihin.

Häggblom Konsernin Suomessa toimiva emoyhtiö Ab A. Häggblom Oy on solminut liiketoimintakaupan, jossa italialainen USCO S.p.A ostaa Ab A. Häggblom Oy:n telaketjusovellusten sekä maanrakennuskoneiden vara- ja kulutusosien - liiketoimintayksiköt. Myydyt liiketoiminnat sekä niissä työskentelevä henkilöstö siirtyvät 14.2.2022 uuteen yhtiöön, joka toimii jatkossa ITR Häggblom Oy:n nimellä.

Liiketoimintakaupan jälkeen Häggblom konserni keskittyy Suomessa ja Ruotsissa uuden strategiansa mukaiseen ydinliiketoimintaan. Tähän sisältyy yhtiön omat tuotteet, kuten vaativaan käyttöön soveltuvat erikokoiset kauhat, kaivosautojen lavat ja näihin liittyvät vara- ja kulutusosat sekä asiakkaille tuotettavat elinkaaripalvelut kuten huolto ja kunnonseuranta. Pohjoismaissa toimiva kaivosteollisuus tuottaa tärkeitä perusmetalleja, joita sähköistyvä maailma tarvitsee. Tämä megatrendi kohti vähähiilistä tulevaisuuden teollisuutta, antaa Häggblomille vahvan kasvupohjan pitkälle tulevaisuuteen. Liiketoimintakauppa ei vaikuta Häggblomin Ruotsin tytäryhtiön toimintaan.

USCO S.p.A omistama ITR Häggblom Oy keskittyy telaketjusovellusten kehittämiseen sekä maanrakennusurakoitsijoiden sekä koneliikkeiden vara- ja kulutusosiin. Yhtiön kotipaikka tulee olemaan myös Kokkolassa.  USCO on globaali johtava maansiirtokoneiden kulutus- ja vara- ja alkuperäisosien valmistaja ja jakelija.  Vuonna 1989 perustetun yhtiön kotipaikka on Italian Modenassa. Tällä hetkellä USCO:lla on valmistusta neljässä eri maassa sekä myynti- ja jakeluyhtiöitä kaikkiaan 40 kpl kaikilla eri mantereilla. USCO työllistää globaalisti noin 2,000 työntekijää.

Kauppa on osa Häggblom konsernin strategista päätöstä keskittyä vahvassa kasvussa olevaan kaivosalan tuote- ja palveluliiketoimintaan. Häggblom konserni vahvistuu omalla toiminta-alueellaan edelleen ja myytävä liiketoiminta saa vahvan globaalin USCO konsernin tuen kasvaakseen ja kehittyäkseen Suomen markkina-alueella. Toteutuva liiketoimintakauppa luo erinomaiset edellytykset molempien yhtiöiden kasvulle ja kehittymiselle yhdessä henkilöstön ja kumppaneiden avulla, sanoo Häggblom konsernin toimitusjohtaja Jukka Karhula.

- Olemme ylpeitä liiketoimintakaupasta, jossa Suomen markkinajohtajan ostettavat liiketoimintayksiköt siirtyvät osaksi USCO konsernia. Toivotamme koko siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi ja luotamme vahvaan osaamiseen, jonka avulla toiminta jatkaa menestyksekkäästi eteenpäin. USCO konserni rakentaa vahvaa globaalia verkostoa ja nyt Suomesta hankittu liiketoiminta tukee erittäin vahvasti matkaa kohti kansainvälistä markkinajohtajuutta, sanoo USCO:n konsernijohtaja ja perustaja Massimo Galassini.

- Liiketoimintakauppa on erittäin myönteinen askel, joka auttaa molempia yhtiöitä fokusoimaan liiketoimintansa. ITR Häggblomilla olemme erittäin iloisia voidessamme liittyä USCO Groupiin, joka antaa meille mahdollisuuden kasvaa entisestään ja vahvistaa asemaamme markkinoilla. Otan innolla vastaan uuden tehtävän ja olen tyytyväinen siihen, että saan lähteä toteuttamaan sitä yhdessä erittäin osaavan henkilöstön kanssa", sanoo ITR Häggblom Oy:n toimitusjohtaja Markus Jansson.

 

Lisätietoja:

Jukka Karhula
Toimitusjohtaja
Ab A. Häggblom Oy / Häggblom konserni
+358 40 577 6351 

Markus Jansson
Toimitusjohtaja
ITR Häggblom Oy
+358 40 358 0231