+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
Konepajayhtiö Häggblomille markkina-avaus Keski-Eurooppaan, toiminta vahvistuu Suomessa

Konepajayhtiö Häggblomille markkina-avaus Keski-Eurooppaan, toiminta vahvistuu Suomessa

18.12.2018

Kaivosteollisuuden viimeaikaiset hyvät uutiset ja konevalmistajien noste maailmalla tuovat menestystä myös alan sidonnaisyrityksille. Kaivoskoneidentelaketjusovelluksia ja kauhoja valmistavalla suomalaisella Ab. A. Häggblom Oy:llä kasvu tuo Keski-Euroopan markkinan avauksen ja sen myötä lisää työpaikkoja Suomeen.

kalajoen-tuotantotila

Eri toimialojen konevalmistajilla ympäri maailman on kova noste päällä. Häggblom Oy on vuosikymmeniä valmistanut alavaunuja ja telastoratkaisuja suomalaisille laitevalmistajille, mutta nyt avautuivat ovet Keski-Eurooppaan, kun yhtiö aloittaa yhteistyön kansainvälisen laitevalmistajan Terexin kanssa. Häggblom toimittaa Terexin valmistamiin laitteisiin isoja räätälöityjä telakäyttöisiä alavaunuja. Kaupan arvo on yli miljoonaa euroa.

- Olemme olleet vahvasti kotimaassa operoiva yhtiö ja vuosikymmenen alussa jalkauduimme muihin Pohjoismaihin. Nyt olemme saaneet kunnon avauksen Euroopan markkinoille ”isompiin saappaisiin”, Häggblom Oy:n toimitusjohtaja Jukka Karhula iloitsee.

Myös kaivosteollisuuden ilmapiiri vaikuttaa

Autoilun sähköistyessä tarvitaan erilaisia akkukemikaaleja ja metalleja, mikä ruokkii kaivostoimintaa. Metallien kysyntä onkin Karhulan mukaan vahvalla tasolla.

- Akkukemikaalit ja mineraalit ovat erittäin iso megatrendi tänä päivänä paitsi Suomessa myös kansainvälisesti, ja myös se näkyy meilläkin.

Häggblom-konsernin liikevaihto on 30 miljoonaa euroa. Viime vuonna yhtiön liikevaihdollinen kasvu oli huikeat 25 prosenttia ja kasvun ennustetaan jatkuvan tulevaisuudessakin.

- Kaivosteollisuuden ilmapiiri näkyy meidän markkinoilla ja asiakaskunnassa. Kun kaivoksilla louhitaan enemmän, myös meidän ratkaisujamme tarvitaan enemmän, Karhula kuvailee.

Uusia investointeja Suomessa

Häggblom Oy työllistää Suomessa kaikkiaan 120 henkilöä. Positiivinen kasvu tuo investointeja Kokkolan ja Kalajoen toimipisteisiin yhteensä yli kahden miljoonan euron edestä. Kokkolaan valmistuu uusi 3 000 neliömetrin logistiikkakeskus keväällä 2019 ja Kalajoen tuotantotilaan aloitetaan lisärekrytoinnit – tarvetta on kymmenille uusille osaajille.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Ab A. Häggblom Oy
toimitusjohtaja Jukka Karhula
puh. 0207 658 201
jukka.karhula(at)haggblom.fi

Konepajayhtiö Häggblomille markkina-avaus Keski-Eurooppaan, toiminta vahvistuu Suomessa