+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
VD:s översikt

VD:s översikt

18.05.2021

VD Jukka Karhula

 

Hur var år 2020 för Häggblom?

Fjolåret var mycket ovanligt för både vårt företag och alla våra anställda. Coronaviruspandemin överrumplade oss alla i början av året och bjöd på många praktiska utmaningar, bland annat i form av distansarbete och uteblivna resor. Vi klarade oss ändå mycket väl ur dessa undantagsförhållanden och kunde fullfölja året enligt våra målsättningar. För det vill vi rikta ett stort tack till våra kunder, varuleverantörer och framför allt till vår flexibla personal.

Vilka spjutspetsar har Häggblom för i år?

Under 2021 lanserar vi hela det nya sortimentet av Wolverex-skopor i Finland och Sverige. Vi förväntar oss att lanseringen ska röna stort intresse bland våra kunder. I år satsar vi också kraftigt på att utveckla livscykeltjänster för våra kunder i gruvbranschen. Det kommer att ses i en starkare och förnyad serviceorganisation – vilket i sin tur möjliggör bättre service än tidigare för maskinföretagarna.

Vad vill du säga maskinföretagarna inför tiden efter corona?

Den finländska ekonomin stimuleras bland annat genom investeringar, vilket innebär att maskinföretagarnas kunnande behövs för att bygga nytt. Jag ser med tillförsikt framåt och tror att maskinföretagarna kommer att ha gott om arbete under de kommande åren.