+358 (0) 207 658 200 info@haggblom.fi
Ab A. Häggblom Oy:s operativa ledning blir huvudägare i Häggblom företagen

Ab A. Häggblom Oy:s operativa ledning blir huvudägare i Häggblom företagen

22.06.2016

Ägarskapet av Häggblom företagen övergår genom en aktietransaktion den 21.6.2016 till den operativa ledningen samt till två Österbottniska investeringsbolag, Oy Wedeco Ab samt det familjeägda placeringsbolaget Myro Equity Ab med hemort Pedersöre. Den tidigare huvudägaren i bolaget, fonden Profita Fund III Ky, förvaltad av Profita Management, har tillsammans med övriga ägare sålt hela innehavet i Häggblom företagen.

Som största fortsatta enskilda ägare är den operative ledningen i Häggblom mycket nöjda med att ägandearrangemanget förlöpte gynnsamt ur företagets synvinkel. Särskilt glädjande är att vi lyckats sammanställa ett lokalt – Österbottniskt ägarskap, säger företagets verkställande direktör Jukka Karhula. Häggblom är ett utmärkt företag med en ljus framtid. Vi har en mycket kompetent personal, goda leverantörer och en intressant arbetsmiljö där kunderna är de bästa inom sina branscher, fortsätter Karhula.

Det genomförda ägararrangemanget påverkar inte den operativa verksamheten i bolaget. Häggblom fortsätter utvecklingsarbetet enligt sin strategi, där målet är att vara en allt starkare aktör och expert inom sin egen bransch.

  

För ytterligare information

Jukka Karhula

Verkställande direktör

+358 (0) 207 658 201

jukka.karhula@haggblom.fi

www.haggblom.fi

 

Ab A. Häggblom Oy är ett 1954 grundat företag från Karleby. Under drygt sex decennier har företaget vuxit till en känd, internationell aktör inom verkstadsbranschen. I dag är Häggblom en av de mest betydande tillverkarna av larvbandssystem och skopor av olika storlek i norra Europa. Marknadsledarskapet i Finland som leverantör av reserv- och slitdelar för schaktningsmaskiner påskyndade vår etablering på andra sidan av Bottenviken. Häggblom Sverige som verkat sedan ingången av 2015 är en snabbt växande aktör i Sverige.